ODRŽANA OSNOVNA ANDRAGOŠKA OBUKA

U Banjaluci je od 25. do 27. oktobra 2018. Godine, u organizaciji Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske i DVV International – Kancelarije za Bosnu i Hercegovinu održana Osnovna andragoška obuka za dvadeset i jednog učesnika.

Ciljna grupa bili su nastavnici u školama i ustanovama koje provode obrazovanje odraslih iz Republike Srpske, regije Banjaluka: Ustanova za obrazovanje odraslih „Socijalno-edukativni centar“ (4 polaznika), JU Poljoprivredna škola Banjaluka (2 polaznika), JU Mašinska škola Prijedor (3 polaznika), SC „Gaudeamus“ Banjaluka (2 polaznika), JU Radnički Univerzitet Banjaluka (2 polaznika), Škola za obrazovanje odraslih „Primus – edu“ Gradiška (2 polaznika), SŠC „Gemit Apeiron“ Banjaluka (2 polaznika), Škola za obrazovanje odraslih „Optimus – NUBL“ Banjaluka (1 polaznik), JU SŠC Prijedor (3 polaznika), od toga 14 žena i 7 muškarca.

Za realizaciju predviđenih sadržaja učenja treneri su koristili bogatu paletu andragoških metoda, ali i tehnike demonstracije, moderacije, vizualizacije i prezentacije.

Opšti cilj obuke bio je proširivanje postojećih i usvajanje novih znanja učesnika o psihološkim osnovama i načinima rada sa odraslima, didaktičko-metodičkim postavkama učenja i poučavanja odraslih, važnosti i ulozi efektivne komunikacije u radu sa odraslima, karakteristikama dobre prezentacije i vizuelizacije, načinima rada sa odraslima te mogućnostima primjene pojedinih metoda i oblika rada u svakodnevnom radu u obrazovanju odraslih